woensdag 26 augustus 2009

Grenzeloze films - Mothership

Mothership dook in de archieven een aantal grensverruimende films op. Op het grasveld naast het NAi worden ze vertoond.

Baghdad Disco
Arno Coenen stelt in Baghdad Disco niet alleen de verslaggeving van de oorlog in Irak aan de kaak, maar ook de wijze waarop wij supersterren aanbidden die zich als harde bikkels presenteren, omringd door gewillige vrouwen.

Rotterdam Heartcore
Arno Coenen houdt niet van opgeklopt gedoe. Hij mag graag relativeren. Hij laat in zijn animaties zien hoe wij ‘zo maar wat meeschreeuwen’ en ‘in iedere nieuwshype trappen’. Hij neemt al die aanstellerij op de hak en verpakt het in een surrealistische wereld.

The very Best Tof
Matthijs Vlot houdt ervan om op onze hectische, mediageregeerde samenleving te relativeren. Als hij ingrijpt, worden bekende koppen ineens moralistisch, tragisch, onbedoeld metaforisch en daarom vaak heel grappig. The very Best Tof toont een verzameling filmpjes waarin hij Philip Freriks laat rappen en Geert Wilders opvoert als Chucky , de ‘onderbuikspreekpop’.

Echte Liefde
De Humobisten legden het onschuldige geflirt, gedans en getongzoen van adolescenten op een eindexamenfeest van een middelbare school in een suburb van Rotterdam vast.- Burning CarAls voorproefje op Porcelain Pirates (vanaf 3 oktober 2009 in het Zeeuws Museum), is de film Burning Car te zien van het Deense Kunstenaarscollectief Superflex. Hun werk kenmerkt zich door sterke maatschappelijke betrokkenheid, politiek bewustzijn, ironie en een flinke dosis humor.

http://www.enterthemothership.com/