vrijdag 3 september 2010

Nieuw programma van Upload Cinema: Art Without Walls op De Wereld van WItte de With


Art Without Walls gaat over de straat als galerie, als podium voor kunstenaars. Net als internet is de straat een vrijplaats voor kunstenaars. Niemand die ze tegenhoud om hun werk te laten zien. En omdat kunst op straat zo vluchtig is, wordt het veelal vastgelegd op video.
Art Without Walls toont de mooiste, vreemdste en meest opvallende voorbeelden van Street Art en Guerrilla art. Van ‘Stop Motion Murals’  tot ‘Reversed Graffiti’, van ‘Street Lego’ tot ‘Guerrilla Knitting’,  van ‘Wild Beaming’ tot ‘3D Mapping’.  Natuurlijk komen beroemdheden als Banksy en Space Invader voorbij, maar ook iets minder bekende helden van de straat als ‘Poster Boy’ en ‘Princess Hijab’. Gastcurator is Oscar van Gelderen, uitgever, verzamelaar en groot kenner van Street Art.

Art Without Walls kwam tot stand in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, dat met ArtTube al een tijdje actief is op het snijvlak van kunst en internet – en met het festival De Wereld van Witte De With.


De officiële première van Art Without Walls vindt plaats op vrijdag 10 september 19.00 uur in Museum Boijmans van Beuningen.