zondag 22 augustus 2010

André Kodde | Msquare4



Msquare4 is een model voor een virtueel museum, waarin de kunstenaar Andre Kodde de invloed van de museumarchitectuur en tentoonstellingsvormgeving op de bezoeker onderzoekt. Op het scherm ontvouwt zich de driedimensionale omgeving van dit virtuele museum. De plattegrond bestaat uit een raster van identieke museumzalen. Via schuifdeuren zijn vanuit één tussenruimte steeds vier aangrenzende zalen toegankelijk: de herkomst van de titel van het werk.

Voor deze tentoonstelling zijn werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen geselecteerd en omgezet naar 3D-beeld. Allerlei multimediale applicaties maken het mogelijk om online rondleidingen te volgen, commentaar van dichters, musici en kunstcritici te beluisteren en met bezoekers van over de hele wereld te discussiëren.

Sinds zijn postacademische opleiding aan het Amsterdamse Sandberg Instituut (2007-2009) werkt Kodde aan zijn alternatieve museummodel. Internet, het sociale platform bij uitstek, biedt kunst een nieuwe context. Msquare4 is daarbinnen een ideale ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers.

Museum Boimans Van Beuningen | vrijdag, zaterdag, zondag | www.kodde.nuwww.boijmans.nl