vrijdag 13 augustus 2010

Jeroen Molenaar, Joris Strijbos, Jasper Bos (NL)

Jeroen Molenaar
Het werk van Jeroen Molenaar houdt zich bezig met theater en beeldhouwen. Na zijn Bachelor Image&Sound aan het KABK werkt hij nu als zelfstandig kunstenaar. Meestal werkt hij samen met andere kunstenaars en is lid van verschillende theatergezelschappen, zoals het Delamar poppentheater, KNARS (theater op locatie), Mechamicri (straattheater).
Zowel zijn werk met deze verschillende partners als zijn eigen beeldhouwwerk richt zich op verfijnde constructies en nieuwe manieren van projectie. Inspiratiebronnen voor veel van werk zijn het toetsen van sociale structuren en regelgeving. Hij rondde onlangs de BIK cursus af, waarin hij samenwerkte met animator Jasper Bos aan een animatie/straattheater crossover met als resultaat het Meganimatie project, een workshop voor kinderen die ook festivals aandoet.

www.jeroenmolenaar.eu

Jasper Bos
Jasper Bos is een tekenaar met een voorliefde voor strips. Vanuit deze basis is hij een studie animatie gesrtart aan de AKV St. Joost in Breda. Nu is hij een aantal jaren werkzaam als animator en zelfstandig ondernemer in Brabant en de randstad. Naast commerciële opdrachten en zijn werk in het onderwijs, is hij ook actief in verschillende projecten en festivals. Zo werd “Reis door de Stad” bijzonder enthousiast ontvangen tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2010. Als mede oprichter van het “Meganimatie” collectief wil hij jong en oud laten animeren. Tijdens de festivals Bazar Bizar, Dobber en Blikopener werd dit in praktijk gebracht.
Joris Strijbos
Joris Strijbos is een in Rotterdam gevestigd kunstenaar die werkt op het gebied van uitgebreide (live) filmkunst en audio-optredens. He is een van de mensen achter ‘Macular’, een collectief gericht op de voornamelijk synesthetische relatie en interactie tussen bewegend beeld en geluid.
Hij heeft sinds 1999 zijn eigen platenlabel onder de naam ‘Obnoxious Records’, waarop hij allerlei elektronische muziek uitbrengt. Daarbij heeft hij ook werk uitgebracht bij diverse internationale platenlabels en in vele Europese steden opgetreden.
Naast het ontmantelen en weer in elkaar zetten van audioapparatuur voor zijn muzikale optredens, breidde hij zijn live set uit met verouderde en analoge videoapparatuur. Middels het gebruik van kringonderbreking en geluidsvervorming experimenteerde hij veel met creatieve, abstracte beelden en verhoudingen tussen beeld & geluid in een live omgeving. Met speciale aandacht voor organische organisaties en structuren, maakt hij tegenwoordig computer software om visuele complexiteit te produceren. Deze technieken duiken weer op in zijn installaties, waarin hij zich richt op nieuwe projectiemanieren en het bedenken van abstracte beelden.

www.jorisstrijbos.nl

Over het werk van Jasper, Jeroen en Joris op De Wereld van Witte de With