vrijdag 13 augustus 2010

Vesta Kroese (NL) / Urban Synergy (NL)

Vesta Kroese behaalde haar master Architectuur op de TU in Eindhoven te 2006 en werkt op het grensvlak van architectuur en beeldendekunst. Ze maakt installaties, sculpturen, tekeningen, structuren en gebouwen waarmee ze ons lichamelijk bestaan in de ruimte ondervraagd.

Urban Synergy bestaande uit Dirk Verhagen en Laura de Bonth. Urban Synergy is een jong stedenbouwkundig bureau, gevestigd in Rotterdam sinds 2007. Het bureau is betrokken bij een breed scala aan activiteiten en interesses, variërend van ontwerp interventies en ruimtelijke strategieën tot onderzoek op verschillende schaalniveaus.

Het uitgangspunt daarbij is voor elke ontwerp groot of klein uit te gaan van bestaande kwaliteiten, natuurlijke bronnen, lokale kennis en culturele potenties van een gebied. Daarbij betrekken we dagelijkse patronen, wensen en verhalen van de huidige gebruikers, beleidsmakers en andere organisaties om te komen tot een gedeelde visie waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt. Om zoveel mogelijk kennis te vergaren kijken we bij elk project opnieuw, met wie een samenwerking tot het beste resultaat kan leiden. (www.urbansynergy.nl)

Met dank aan Studioboomgaard (www.studioboomgaard.nl)


Over het werk van Vesta Kroese en Urban Synergy op De Wereld van Witte de With