donderdag 26 augustus 2010

Eten en drinken


Tijdens het festival de Wereld van Witte de With hoef je tussendoor niet naar huis om even aan te sterken, want los van veel beeldende kunst, theater, performances, workshops, debatten, etc. wordt er natuurlijk ook voor de inwendige mens gezorgd.

Zo neemt in Museum Boijmans Van Beuningen Restaurant De Aalmoes de Espressobar van het museum over. Liefhebbers van de eerlijke keuken van top kok Emmy Walburg kunnen daar het hele festival terecht. Bij mooi weer ook op de binnenplaats van het museum. 
Tegenover Boijmans, voor de deur van Arminius, komt het festivalrestaurant Picknick, voor een moment van bezinning (en van bladeren in het programmaboekje van De Wereld van Witte de With) en voor ontmoeting, een hapje en een drankje.
In Blaak 10 serveert Augusta Elizabet Wind alias Biefstuk het hele festivalweekend op bijzondere wijze haar zelfgemaakte soepen en de Stadskantine van het Ro Theater opent op de vrijdag en zaterdag de terrasdeuren voor lekker eten en drinken. Rondom de Miele Space Station Rotterdam, een stukje verderop in de Witte de Withstraat, vind je een buitenlounge waar je jezelf kan tracteren op een heerlijke festivalhap en een lekker drankje.

En natuurlijk zijn er in en om de Witte de Withstraat de vele restaurants, eetcafés, bars en kroegen waar het altijd goed toeven is tijdens De Wereld van Witte de With.