vrijdag 13 augustus 2010

Luke Jerram (GB)


De Brit Luke Jerram kan met recht een multidisciplinair talent genoemd worden. Zo creëert hij beeldwerken, installaties, levende kunst projecten en cadeaus. Jerram is sinds 1997 professioneel kunstenaar. Sindsdien raken en inspireren zijn bijzondere kunstwerken mensen van over de hele wereld.
In samenwerking met gevestigde kunstinstellingen en organisaties ontwikkelt Jerram complexe en ambitieuze kunstprojecten. Eenmaal geboren evolueren zijn projecten door interactie met het publiek, in Engeland en ver daarbuiten. Zijn alom gelauwerde straat piano’s intallatie ‘Play Me, I’m Yours’ tourt op dit moment de wereld rond.
Centraal in het werk van Jerram staat, gevoed door zijn eigen kleurenblindheid, het proces van waarnemen. Voor zijn werk onderzoekt hij de eigenschappen van ruimte en waarneming op extreme locaties, van de bevroren bossen in Lapland tot aan de zandduinen in de Sahara. Tijdens deze ontdekkingsreizen ontstaan Jerram’s nieuwe manieren van zien en nieuwe projecten op het snijvlak van kunst en waarneming.

Over het werk van Luke Jerram op De Wereld van Witte de With