donderdag 19 augustus 2010

ViceVenus | Subsidie, killer of motor van creativiteit en ondernemerschap?

ViceVenus organiseert een debat. Vier prominenten zullen vanuit hun eigen visie op het Rotterdams creatieve klimaat een stelling poneren en deze 'en plein publique' bediscussiëren. De kans is groot dat de Creatieve Sector als speerpunt van de Gemeentelijke Agenda verdwijnt. Er gaat bezuinigd worden.
Maar waar? Welke keuzes moeten er gemaakt worden? Moeten we bang worden of laat je je stem horen?


Debatleider: Rineke Kraaij
Gasten: Guus Dutrieux, Hajo Doorn, Anton Molenaar, Susanne Volder, Aziz Yagoub, Jan Hoogestein, Helmut Hetzel.

We gaan een tijd van verschraling tegemoet. Er moet bezuinigd worden. De kans is meer dan groot dat de budgetten voor Kunst & Cultuur flink zullen slinken en dat de Creatieve Sector in 2011 als speerpunt van de Gemeentelijke Agenda verdwijnt.

Tijd om de balans op te maken en elkaars belangen in te zien. Wat hebben alle investeringen in de Creatieve Industrie tijdens 6 jaar beleid nu daadwerkelijk opgeleverd? Is de sector er sterker door geworden, of juist afhankelijk? Wat heeft de sector bijgedragen aan de beleving van ‘de aantrekkelijke stad’, of de stedelijke economie? Als het onvoldoende is, is het dan terecht dat subsidies worden ingetrokken? Of (ook vaak gehoord) is de te lage opbrengst van investeringen te wijten aan het gebrek aan visie vanuit de gemeente? Wordt de sector in haar ontwikkeling gedwarsboomd door regels en gemeentelijke bureaucratie? Wat zijn de consequenties van de bezuiniging op het culturele aanbod?

Antwoorden op zulke vragen krijg je alleen als je met elkaar in gesprek gaat. De komende maanden wordt gewerkt aan het nieuwe beleid en wordt bepaald welke rol daarin is weggelegd voor de Creatieve Industrie. Dit debat fungeert als klankbord voor jouw mening en ervaring. De uitkomsten van het debat worden teruggekoppeld naar de Gemeente Rotterdam.


Arminius Witte Zaal, Museumpark 3 | zaterdag 16.30-18.00 | www.vicevenus.nl